Τούρκοι πυροβόλησαν προς την πλευρά Ελλήνων αστυνομικών | Έβρος

Προβληματισμός επικρατεί στην ελληνική πλευρά η οποία παρόλα αυτά δεν αιφνιδιάζεται από την διαρκή κλιμάκωση της έντασης από πλευράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, που γίνεται με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, σαν να επιθυμεί το καθεστώς Ερντογάν να παρασύρει οπωσδήποτε την Ελλάδα σε θερμό επεισόδιο.

Η Άγκυρα τους τελευταίους μήνες σκαρφίζεται διαρκώς νέους τρόπους για να προκαλέσει την χώρα μας, κάτι που το απέδειξε περίτρανα και στα σύνορα του Έβρου όπου δεν πέτυχαν τα σχέδιά της με τους μετανάστες, όπως και στα παράλια όπου πρόσφατα έγιναν εγκαίρως αντιληπτές οι προθέσεις της, αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο με επίμονες προκλητικές ενέργειες και παραβιάσεις.

Το τελευταίο σοβαρό περιστατικό που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο αν δεν κρατούσαν την ψυχραιμία τους οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώθηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, όταν κατά τη διάρκεια περιπόλου αστυνομικών στην ελληνική πλευρά, στις όχθες του ποταμού Έβρου, συναντήθηκαν απέναντι με μία περίπολο Τούρκων στρατοχωροφυλάκων.

Οι Τούρκοι παντελώς αναίτια αρχικά πυροβόλησαν με συνεχείς ριπές στον αέρα και σε κενό τομέα και κάποια στιγμή προχώρησαν σε μία εντελώς απονενοημένη ενέργεια, πυροβολώντας 100 μέτρα πιο μπροστά από το ελληνικό περίπολο σε ευθεία γραμμή…

Προφανώς η απόσταση που κατέληξαν τα πυρά των Τούρκων δεν ήταν ικανή να προκαλέσει τραυματισμούς, ωστόσο ως κίνηση εκφοβισμού ήταν κάτι παραπάνω από επικίνδυνη και θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε κλιμάκωση, αν δεν κρατούσαν την ψυχραιμία τους οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που απλά αποχώρησαν από το σημείο και συνέχισαν την περιπολία τους. Βεβαίως, ανέφεραν το περιστατικό αμέσως στους προϊσταμένους τους και εξίσου αμέσως ενημερώθηκε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ακολούθησε η σύνταξη και η απόδοση διαβήματος διαμαρτυρίας προς τις τουρκικές Αρχές σε επίπεδο αστυνομιών. Βεβαίως, οι ελληνικές δυνάμεις δεν εκπλήσσονται από τέτοιου είδους ενέργειες από την τουρκική πλευρά και είναι καλά ενημερωμένες στο τι πρέπει να προσέχουν, ωστόσο σε μία περίοδο που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει σε ολόκληρο τον πλανήτη και ειδικά στη γειτονική χώρα βρίσκονται σε μία σαφώς χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, επιμένει το καθεστώς Ερντογάν να προκαλεί την Αθήνα να την ακολουθήσει σε κάποιο πιθανό θερμό επεισόδιο.

Η ετοιμότητα τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των συνοριοφυλάκων και των αστυνομικών που υπηρετούν στα σύνορα βρίσκονται σε καθεστώς απόλυτης ετοιμότητας για κάθε πιθανή πρόκληση από πλευράς της Τουρκίας.

Πηγή: news247.gr

Μοιραστείτε την είδηση