Σε lockdown από το Σάββατο η Ελλάδα | ποιές επιχειρήσεις θα μείνουν ανοιχτές

Και επίσημα σε lockdown από αύριο η χώρα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Lockdown θα εφαρμοστεί από το πρωί του Σαββάτου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με τον Μάρτιο.

Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, δομές υγείας και η διανομή φαγητού. Νηπιαγωγεία δημοτικά αλλά και σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ανοιχτα, κλειστά γυμνάσια και λύκεια. Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά.

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει. Δε μπορώ να περιμένω να πάρω μέτρα αργά, τα παίρνουμε τώρα για να «πνίξουμε» το δεύτερο κύμα» και να ζήσουμε έναν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό Δεκέμβριο», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε λίγες ώρες το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων, όμως αποκάλυψε ότι όσοι είναι σε αναστολή για τον Νοέμβριο, θα πάρουν 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ.

Παράλληλα, αποκάλυψε και ακόμα δύο μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων:

α) Παράταση στα επιδόματα ανεργίας για δύο μήνες
β) 400 ευρώ εφάπαξ στους μη επιδοτούμενους ανέργους

Επεκτείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα ενισχυμένο επίδομα για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας της τάξεως των 800 ευρώ.

Όσοι είναι σε καθεστώς αναστολής για τον Νοέμβριο, θα λάβουν 800 ευρώ και όχι 540, ξεχωριστά από δώρο Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, θα δοθούν 400 ευρώ σε όλους τους μη ενεργούς μακροχρόνια ανέργους ενώ επεκτείνονται κατά 2 μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας.

Μοιραστείτε την είδηση