Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Β

Σχολεία | προ των πυλών νέα απεργία εκπαιδευτικών

Δάσκαλοι και καθηγητές ετοιμάζουν το έδαφος και πυκνωνουν τις συζητήσεις για την κήρυξη απεργίας και τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου την ερχόμενη εβδομάδα με φόντο την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα εργασίας μέχρι 13 ώρες.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν σφόδρα στις προωθούμενες εργασιακές διατάξεις με τους εκπαιδευτικούς να έχουν τεθεί σύσσωμα απέναντι στα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας. Η εκπαιδευτική κοινότητα τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά σχολεία από την πρώτη στιγμή έχει απορρίψει το πνεύμα του εργασιακού νομοσχεδίου και έδωσε ηχηρό «όχι» στις διατάξεις που αλλάζουν εκ βάθρων το εγχώριο εργασιακό τοπίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αναμένεται να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την προσεχή Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου από την Βουλή. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει, το αίτημα για απεργία έχει «κλειδώσει» και τις επόμενες μέρες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr