Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Γ

Σχολεία | περισσότεροι από 900 οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί στην Κρήτη

Περισσότερους από 900 νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς υποδέχεται φέτος η Κρήτη, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Αγαπητές και αγαπητοί νεοδιοριζόμενοι και νεοδιοριζόμενες συνάδελφοι, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στη μεγάλη εκπαιδευτική κοινότητα της Κρήτης. Η ένταξή σας στο εκπαιδευτικό μας δυναμικό αποτελεί σημαντική στιγμή για την εκπαίδευση και ταυτόχρονα σηματοδοτεί ένα νέο ταξίδι στην επαγγελματική σας πορεία, κατά τη διάρκεια του οποίου η προσφορά σας θα γίνει πυξίδα για τις μαθήτριες και τους μαθητές σας, προκειμένου να χτίσουν το μέλλον τους.  

Πιο συγκεκριμένα, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του τόπου μας υποδεχόμαστε 270 μόνιμους και μόνιμες εκπαιδευτικούς, εκ των οποίων 178 στη Γενική Αγωγή και 92 στην Ειδική Αγωγή. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υποδεχόμαστε 583 εκπαιδευτικούς, 420 στη Γενική Αγωγή και 163 στις ΣΜΕΑΕ. Επιπλέον, υποδεχόμαστε 69 μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ, εκ των οποίων 21 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 49 στην ΠΔΕ Κρήτης, για να στελεχώσουν τα ΚΕΔΑΣΥ και τα ΣΔΕΥ.

Η εκπαίδευση δεν είναι μια συνηθισμένη επαγγελματική διαδρομή, αλλά ένα έργο ζωής. Αναλαμβάνετε έναν ρόλο με βαθιά ευθύνη και υψηλή αποστολή, που απαιτεί αφοσίωση, αγάπη και πίστη στον άνθρωπο. Η συμβολή σας δεν περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά είναι μια καθημερινή πράξη έμπνευσης, αγωγής και καλλιέργειας ψυχής. Καλείστε να γίνετε συνοδοιπόροι και καθοδηγητές των παιδιών μας στις πιο ευαίσθητες και κρίσιμες φάσεις της ζωής τους. Καλείστε να σταθείτε δίπλα τους, να φωτίσετε τον δρόμο τους με γνώσεις και αξίες, να τα ενθαρρύνετε να ανακαλύψουν τις δυνάμεις και τα χαρίσματά τους και να ανοίξουν τα φτερά τους με θάρρος για το μέλλον που ονειρεύονται. 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης θα είναι πάντα δίπλα σας, αρωγός και συμπαραστάτης, ώστε όλοι και όλες μαζί, σε κλίμα ενότητας, συνεργασίας και δημιουργικότητας, να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο, μια εκπαίδευση ποιοτική, ισότιμη και ανθρώπινη για κάθε παιδί, με απώτερο στόχο μια κοινωνία πιο δίκαιη, πιο δημιουργική και πιο ελπιδοφόρα».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr