Ορατή και στην Ελλάδα η έκλειψη παρασκιάς | «πανσέληνος του λύκου» (απόψε)

Με μια έκλειψη παρασκιάς του φεγγαριού, η οποία θα είναι ορατή και από την Ελλάδα, θα συνδυαστεί η πρώτη πανσέληνος του 2020 (γνωστή στην Αμερική και ως «πανσέληνος του λύκου»).

Το βράδυ της Παρασκευής, 10 Ιανουαρίου, το φεγγάρι θα αλλάξει λίγο χρώμα, από άσπρο σε ελαφρώς κιτρινωπό, και σχεδόν το 90% του δίσκου του θα καλυφθεί από την παρασκιά της Γης, ενώ το φαινόμενο, που θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες, θα φτάσει στο αποκορύφωμά του γύρω στις δέκα ώρα Ελλάδας.

Σε μια έκλειψη παρασκιάς, η πανσέληνος μπαίνει μέσα στη σκιά της γήινης παρασκιάς, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα η Σελήνη να σκοτεινιάζει εν μέρει, αλλά όχι τελείως, όπως σε μια κανονική έκλειψη, όταν το φεγγάρι εισέρχεται στο εσωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τη NASA, η έκλειψη Σελήνης παρασκιάς θα είναι ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τη Δυτική Αυστραλία, ενώ το 2020 θα υπάρξουν τέσσερις συνολικά σεληνιακές εκλείψεις, όλες παρασκιάς. Οι εκλείψεις αυτού του είδους είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές με γυμνά μάτια.

Μοιραστείτε την είδηση