Λεωφορεία, μετρό, αεροπλάνα, πλοία | μείωση ΦΠΑ (παραδείγματα)

Μερικά ευρώ λιγότερα ανά διαδρομή θα είναι η μείωση σε υπεραστικές διαδρομές ή σε διαδρομές με πλοίο ή αεροπλάνο, ενώ μικρότερη θα είναι η έκπτωση για μετακινήσεις σε αστικά κέντρα με μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά την ανακοίνωση για μείωση από 24 σε 13%, από τις 1 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, τα παραδείγματα από την aftodioikisi.gr:

-Για τις αστικές συγκοινωνίες, το εισιτήριο κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ και με το μειωμένο ΦΠΑ το κόστος του θα φτάσει στα 1,28 ευρώ, δηλαδή κέρδος 0,12 ευρώ την ημέρα.

– Για υπεραστικές διαδρομές με λεωφορείο, ένα εισιτήριο, για παράδειγμα, για τη Θεσσαλονίκη κοστίζει 59 ευρώ με επιστροφή και 39 ευρώ για απλή μετάβαση. Μετά την μείωση του ΦΠΑ οι τιμές θα φτάσουν στα 54 και 36 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή μειωμένα κατά 2 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

-Για ταξίδι με πλοίο, για παράδειγμα για τις Σπέτσες με πλοίο κλειστού τύπου, η τιμή σήμερα είναι 42,50 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 38,73 ευρώ, δηλαδή μείωση 3,77 ευρώ.

-Για ταξίδι με αεροπλάνο για το Ηράκλειο Κρήτης τον Ιούνιο η σημερινή ενδεικτική τιμή είναι 188 ευρώ και με το μειωμένο ΦΠΑ κανονικά θα πρέπει να πέσει στα 167,32, δηλαδή κέρδος 20,68 ευρώ.

Μοιραστείτε την είδηση