Κολωνός | ένοχος ο Μίχος για βιασμό και μαστροπεία – αθώα η μητέρα της ανήλικης
Την ενοχή του Ηλία Μίχου για το αδίκημα του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.
Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.
Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα, ο Ηλίας Μίχος κρίθηκε:
- Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
- Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων),
- Ένοχος για μαστροπεία,
- Αθώος για εμπορία ανηλίκου,
- Ένοχος για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, οι σύλλογοι φοιτητών, ομοσπονδίες γυναικών, αλλά και η επιτροπή αλληλεγγύης στη 12χρονη, που περίμεναν έξω από το Εφετείο, ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία από το δικαστήριο μέχρι τη στάση «Αμπελόκηποι» του Μετρό, πριν αποχωρήσουν.
Αντίθετα, αθώα κρίθηκε η μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και για μαστροπεία. Η μητέρα κρίθηκε ένοχη μόνο για πλημμεληματική εκβίαση και ξέσπασε σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης. Να σημειωθεί ότι η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας και αθώα κατά πλειοψηφία (4-3) για το αδίκημα της μαστροπείας.
Ακόμη το δικαστήριο έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως «πελάτες» της ανήλικης. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία και η καταδίκη τους αφορά στο αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής.
Ακόμη ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία. Τέλος έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.