Έρχονται βροχές και μποφόρ | πώς θα επηρεαστεί η Κρήτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα καθώς από σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νότια.

Στην Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ oι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.

Σε μεσογειακό κυκλώνα τείνει να εξελιχθεί το βαρομετρικό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, που μίλησε στο 98.4 χτες Δευτέρα 25 Οκτωβρίου και στην Αγγέλα Δουλγεράκη, για την πιθανότητα να επηρεαστεί και η Κρήτη εντός της βδομάδας

Ειδικότερα, για σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου στην Κρήτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 και στη νότια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σε ότι αφορά την Κρήτη εκτιμάται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ότι πρόκειται για ήπια μεταβολή φθινοπωρινού χαρακτήρα που φαίνεται ότι θα διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα περιλαμβάνει και την 28η Οκτωβρίου. Το βόρειο ρεύμα ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί στο Αιγαίο, θα υπάρξει έντονος κυματισμός στη θάλασσα και στο νότιο τμήμα θα υπάρξουν ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι . Η θερμοκρασία υποχωρεί αλλά δεν θα πέσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.  

Στην υπόλοιπη χώρα:

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αναμένονται στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές προβλέπονται μέχρι το απόγευμα κυρίως στα νότια. Στο Ιόνιο και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Στερεάς τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησος

 Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές προβλέπονται μέχρι το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς στην Εύβοια
όπου οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Aττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη όπου οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μοιραστείτε την είδηση