Β. Διγαλάκης: Το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδας αξίζει καλύτερο χώρο στα Χανιά

Απολύτως αναγκαία είναι η μετεγκατάσταση του Μουσείου της Εθνικής Ελλάδος Ποδοσφαίρου σε νέο μεγαλύτερο χώρο, όπου θα είναι δυνατή η πλήρης παρουσίαση των σπάνιων εκθεμάτων του.

Αυτό διαπίστωσε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο.

«Ως γνωστόν, ο Σύλλογος έχει ιδρύσει και λειτουργεί το Μουσείο της Εθνικής Ελλάδος, ένα μοναδικό στο είδος του μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα που υπάρχουν σε επίπεδο εθνικών ομάδων παγκοσμίως. Το Μουσείο έχει εντυπωσιακά εκθέματα και μεγάλη επισκεψιμότητα, ωστόσο “ασφυκτιά” στον χώρο που το φιλοξενεί και είναι προφανές ότι αξίζει να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την εύρεση ενός νέου κατάλληλου χώρου στα Χανιά», σημείωσε, κατά την επίσκεψή του, ο κ. Διγαλάκης.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Διγαλάκη «ξύπνησαν» μνήμες από το έπος του 2004. Τότε που η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μια «γροθιά», ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά στα γήπεδα της Πορτογαλίας και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, γράφοντας ιστορία!

«Περπατώντας μέσα στο Μουσείο νιώθεις ότι ξαναζείς εκείνες τις μοναδικές στιγμές. Τη «συστημένη» σέντρα του Ζαγοράκη και την καρφωτή κεφαλιά του Χαριστέα στον προημιτελικό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία (τέσσερα χρόνια πριν), το «χρυσό γκολ» του Δέλλα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης με την πανίσχυρη -τότε- Τσεχία στον ημιτελικό, τον τελικό κόντρα στην «οικοδέσποινα» Πορτογαλία του ΚριστιάνοΡονάλντο, που η εθνική μας ομάδα κέρδισε δύο φορές στην ίδια διοργάνωση», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διγαλάκης, συγχαίροντας τη Διοίκηση και τα μέλη του Συλλόγου για τη διαχρονική στήριξή τους στην Εθνική Ομάδα, τόσο στις καλές, όσο και στις κακές στιγμές.

Μοιραστείτε την είδηση