ΚρήτηΤέχνες & Πολιτισμός

«Στους Δρόμους του Ονείρου» της Όλγας Βερυκάκη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με τη Χανιώτισσα δημιουργό Όλγα Βερυκάκη θα ανοίξει τις πύλες τις στην αίθουσα “αγκάθι” στην Αθήνα.

Μικρές, διαφορετικές, φανταστικές πόλεις. Όψεις κατοικιών, δρόμων, πλατειών, κι ανάμεσά τους, εδώ κι εκεί, καρουζέλ. Μικρές χορεύτριες περιδιαβαίνουν πάνω και μέσα στις πόλεις, άλλοτε σε αέναη κίνηση κι άλλοτε αναζητώντας μια αιωρούμενη σκάλα που θα τις οδηγήσει στον ουρανό, στο άπειρο, στο όνειρο.

Αυτός είναι ο κόσμος της ζωγράφου Όλγας Βερυκάκη, που αν και μοιάζει, εκ πρώτης όψεως, με εικόνες κολάζ, ωστόσο, πρόκειται για ένα εξαιρετικά δομημένο εικαστικό σύνολο, το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από τη βυζαντινή τέχνη.

Η Όλγα Βερυκάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε στην ΑΣΚΤ Αθήνας ζωγραφική με το Δ. Μυταρά Α.Αντωνοπουλο, αγιογραφία με τον Κ. Ξυνόπουλο. Ως υπότροφος του ΙΚΥ, σπούδασε στο EdinburghCollege of Art ζωγραφική, ταπισερί, χαρακτική.

Έχει πραγματοποιήσει 11 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε γκαλερί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Χανίων. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει βραβευτεί με έπαινο του Ιδρύματος Γ. και Ζ. Σπυροπούλου, καθώς και με βραβείο διαγωνισμού του υπουργείου Μεταφορών για την ανάπλαση του ιστορικού σταθμού Πειραιά, βραβείο διαγωνισμού της Κτηματικής Τράπεζας, της εταιρείας ΑΣΤΗΡ και βραβείο νέων καλλιτεχνών.

Έργα της ανήκουν σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Ζει και εργάζεται στα Χανιά.

Το biskotto.gr της εύχεται καλή επιτυχία!!

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr