Στην Κίσαμο ο Αρναουτάκης | αποκατάσταση ζημιών και αναπτυξιακός σχεδιασμός

«Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει το Δήμο Κισάμου και η συνεργασία μας είναι δεδομένη, ξεκινώντας από την στήριξη στα έργα μέσα από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Αντιπεριφέρεια μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Κισάμου. 
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης, επισκέφθηκε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο με επίκεντρο δράσεις και έργα που υλοποιεί ή σχεδιάζει η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το Δήμο Κισάμου και αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του 2019 καθώς και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, Αντιδήμαρχοι και αιρετοί του Δήμου, η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Κισάμου. 

Καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, ευχαριστώντας τον Σταύρο Αρναουτάκη «για την υιοθεσία του Δήμου Κισάμου και την διαρκή στήριξη σε κάθε αίτημα. Είμαστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια κι έχουμε ενεργοποιήσει όλα τα μεγάλα έργα που απασχολούν την Κίσαμο και τις επόμενες δεκαετίες η Κίσαμος θα αλλάξει όψη», τόνισε ο Δήμαρχος. 

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρουσίασης έγινε αναφορά σε συνολικά έργα ύψους 80 εκ. ευρώ, που δημοπρατεί, υλοποιεί και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων να κάνει λόγο για ιστορική περίοδο για την περιοχή. «Η Κίσαμος είναι σε μια ιστορική μεταβατική περίοδο, με πολλά έργα και με τις σημαντικές μελέτες που όταν υλοποιηθούν, θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο της περιοχής. Πρέπει λοιπόν, όλοι στοχευμένα να κάνουμε το καλύτερο για να μπορέσουμε να δούμε την Κίσσαμο στη νέα εποχή», δήλωσε ο κ. Καλογερής. 

Εμβληματικό έργο, όπως συζητήθηκε θα είναι η ολοκληρωμένη αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου, η οποία θα προχωρήσει μέσα από προγραμματική σύμβαση. Πρόκειται για έργο που θα υλοποιηθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου προκειμένου ν’ αλλάξει την εικόνα της περιοχής. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Μοιραστείτε την είδηση