Στη μνήμη του μικρού Ανδρέα

Στη μνήμη του δεκάχρονου τότε Ανδρέα που έφυγε πριν 23 χρόνια, ηττημένος από λευχαιμία, οδός στην πόλη των Χανίων μετονομάστηκε σε «Ανδρέα Κ. Γιαννόπουλου» μέσα από τελετή ονοματοδοσίας που πραγματοποιήθηκε, από τον Δήμο Χανίων και την οργάνωση «Το χαμόγελο του Παιδιού».

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Δήμαρχος Χανίων, παρουσία του προέδρου του Οργανισμού και πατέρα του Ανδρέα, Κώστα Γιαννόπουλου.

Μέσα από τη μάχη που έδωσε ο μικρός Ανδρέας, «γέννησε» την ιδέα για την ίδρυση ενός φορέα που θα στηρίζει παιδιά.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 1995, έγραψε στο ημερολόγιό του: «Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαγητό, μερικά, δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε, λοιπόν, κι αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά Αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγετε «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ελάτε, λοιπόν, να βοηθήσουμε. Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»

Ο πρόεδρος της Οργάνωσης, επεσήμανε πως η προσπάθεια αυτή είχε αξιόλογη ανταπόκριση από την κοινωνία και τις αρχές, υπογραμμίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή για έναν πατέρα που πριν από 23 χρόνια έχασε το παιδί του, αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη, να αγκαλιάζεται το Χαμόγελο του παιδιού από την τοπική κοινωνία των Χανίων και γενικότερα την Κρήτη.

Η οδός «Ανδρέα Κ Γιαννόπουλου», βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, μία από τις πολυπληθέστερες συνοικίες των Χανίων.

Μοιραστείτε την είδηση