Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

«Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων» | με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης, με τίτλο: «Σεβασμός Μεγέθους Οχημάτων», το οποίο διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, στις 2 & 3 Οκτωβρίου 2021 στον ειδικό πιστοποιημένο χώρο «PistaPark», στο ΒαρύπετροΑγιάς.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στο οποίο έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικά με θέματα ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς, με κύριο ομιλητή τον εξειδικευμένο δημοσιογράφο σε θέματα ασφαλούς οδήγησης, Αθανάσιο Χούντρα,ενώ παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, του Νοσοκομείου Χανίων, σχολών οδηγών και τοπικών φορέων και συλλόγων.

Στο διήμερο δράσεων παρών ήταν και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος συμμετείχε στις δράσεις και προέτρεψε μικρούς και μεγάλους να διαπιστώσουν και οι ίδιοι ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες ενός λάθους ή μια απροσεξίας στην οδήγηση. «Είναι σημαντικό πριν πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας, να αντιληφθούμε την ευθύνη που έχει ο καθένας. Ο Δήμος Χανίων μέσα από τέτοιες δράσεις, σκοπεύει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς την κυκλοφοριακή παιδεία που πρέπει να έχουμε όλοι, πεζοί και οδηγοί», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Σημανδηράκης.

ΟΑντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας, Στέλιος Μιχαηλάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους εδώ, την Τροχαία Χανίων, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ Χανίων, τους ομιλητές μας, αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτό το διήμερο. Αυτό που θέλουμε είναι να καθιερώσουμε το σεμινάριο ως θεσμό και μέσω αυτού, να μπορέσουμε να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε».

Κάποιες από τις δράσεις που τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού ήταν η οδήγηση με γυαλιά μέθης και η οδήγηση χωρίς πρόσφυση στον πίσω άξονα, στο ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον της πίστας, υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών, Γιώργο Γαϊτανόπουλο. Παράλληλα, οι μικροί πολίτες, δοκίμασαν την κίνηση υπό συνθήκη μέθης με τη βοήθεια ειδικών γυαλιών, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμαστούν μεταξύ άλλωνστην αλλαγή ελαστικού σε όχημα.

Από το σεμινάριο δεν έλειψαν οι προσομοιώσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού κατόπιν τροχαίου ατυχήματος, με τη συμμετοχή τοπικών πληρωμάτων της Πυροσβεστικής και του

ΕΚΑΒ, ενώ και τις δύο μέρες πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές δράσεις για παιδιά, τα οποία από την θέση του «οδηγού» κλήθηκαν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της οδήγησης, με απώτερο στόχο το χτίσιμο της οδικής παιδείας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr