Μπάχαλο με την λειτουργία των σχολείων στην Κρήτη | κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή

Κλειστά θα παραμείνουν εν τέλει όλα τα σχολεία στην Κρήτη αλλά και στην Αττική, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Η εν λόγω ανακοίνωση κινητοποίησε τους γονείς που ψάχνουν με κάθε τρόπο να ενημερωθούν για το τι ισχύει τελικά, καθώς νωρίτερα οι δήμοι της Κρήτης είχαν ανακοινώσει ότι από αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ορεινές περιοχές.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι για την περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο, Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, ύστερα από συνεννόηση με τις περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο, Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο, Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Μοιραστείτε την είδηση