Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Μ. Καλογρίδης | το μεράκι της μάνας, που έγινε η τέχνη του καπνιστού για κάθε τραπέζι

Στην Κρήτη της παράδοσης και της υψηλής γαστρονομίας, οι παλαιότεροι λένε, ότι «για την καλή φιλοξενία δεν αρκεί μόνο ένα περιποιημένο τραπέζι πλούσιο σε εδέσματα». Απαιτείται και μεράκι στην υποδοχή και την δημιουργία.

Το καλό φαγητό για τους Κρητικούς είναι αληθινή τέχνη.Ο Μιχάλης Καλογρίδης το έζησε αυτό σε όλα τα στάδια. Χαρακτηριστικά τονίζει ότι: «Θυμάμαι έντονα τα τραπέζια που έκαναν οι γονείς μου στο σπίτι και πάντα ο στόχος τους ήταν να ευχαριστήσουν τους φίλους, επισκέπτες που συνήθως ήταν άνθρωποι κοντινοί στην οικογένειά μας. Αυτό κάνουμε και σήμερα».

Μιχάλης Καλογρίδης

Ως πιτσιρικάς γεύονταν τις εκλεκτές μαγειρικές εμπνεύσεις της μάνας. Ως έφηβος μετά, μπήκε στον «προθάλαμο» της οικογενειακής επιχείρησης κι άρχισε να σκέφτεται το μέλλον του ως συνεχιστής αυτής της παράδοσης.

Γιαννης και Φρειδερίκη Καλογρίδης

Και σήμερα πια, ως επιτυχημένος επιχειρηματίας του είδους, συνεχίζει να προκαλεί τον ουρανίσκο όλων των καλοφαγάδων με τις καπνιστές, εκλεκτές δημιουργίες του.

Μπριζόλα και λουκάνικο, πανσέτα, απάκι και κάθε λογής καπνιστό έδεσμα ταξιδεύει από το οικογενειακό εργαστήρι του κ. Καλογρίδη, σε κάθε σπίτι, σε κάθε μερακλίδικη μάζωξη και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ακόμα και σε πολλές χώρες από «συστημένους» επισκέπτες, που έρχονται να ζητήσουν ένα έστω δείγμα για τις δικές τους βραδιές απόλαυσης, με άρωμα Κρήτης. Η οικογενειακή επιχείρηση προμηθεύει ιδιώτες και επαγγελματίες στην Ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ο κ. Καλογρίδης επισημαίνει πως: «τις περισσότερες φορές και πριν ξεκινήσει μια συνεργασία στέλνουμε δείγματα από τα καπνιστά μας ώστε ο μελλοντικός συνεργάτης να γνωρίζει τι παίρνει από πριν».

Ακόμα και μεγαλύτερα γλέντια εντός η εκτός Κρήτης έχουν τη σφραγίδα των καπνιστών Καλογρίδη.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr