Κρήτη | συνελήφθη άνδρας για καλλιέργεια κάνναβης – τα ευρήματα της αστυνομίας
Συνελήφθη χθες 25 Μαρτίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Σητείας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας, άνδρας που διατηρούσε καλλιέργεια κάνναβης στην οικία του.
Ειδικότερα, ο άνδρας μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο είχε εγκαταστήσει εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στην διάθεσή τους οι ανωτέρων υπηρεσίες, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του συλληφθέντα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- 39 δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς με τη μέθοδο της υδροπονίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο
- εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την υδροπονική καλλιέργεια (λαμπτήρες, ανακλαστήρες φωτός και θερμότητας και ανεμιστήρας)
- 15 δενδρύλλια κάνναβης κομμένα στο στάδιο της αποξήρανσης-συγκομιδής
- μικροποσότητα κάνναβης
- σπόροι κάνναβης
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.
