Κεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα
Η γεύση της με ενθουσιάζει και όσο βρίσκεται στο ψυγείο μου, η πρόκληση για πειράματα στην κουζίνα, είναι μεγάλη.
Πλούσια σε πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνη Α & C, μαγνήσιο και κάλιο η κίτρινη κολοκύθα.
Κι αν δεν την έχετε σε μεγάλη εκτίμηση, επειδή δε ξέρετε τι να κάνετε με δαύτη πέρα από ένα μπουρέκι, παρακάτω σας έχω συνταγή για τους πιο λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες:
ΥΛΙΚΑ
500 γρμ. τριμμένη κολοκύθα
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια τριμμένα
1 πράσο τριμμένο
2 αυγά χτυπημένα
2-3 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
300 γρμ φέτα ”σπασμένη” με το χέρι
φρυγανιά ή αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο, σε σουρωτήρι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο, τον δυόσμο, τα αυγά και σπάμε από πάνω με τα χέρια την φέτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Τέλος, ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ή την φρυγανιά, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σφιχτό, να πλάθεται σε κεφτέδες.
Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, εκτός κι αν το λάδι σκεπάζει τους κεφτέδες μας, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Extra tips:
- Αν θέλετε να αποφύγετε την σπατάλη χρόνου να για να πλάσετε τους κεφτέδες, μπορείτε να παίρνετε μείγμα με ένα κουτάλι και με ένα άλλο να το ρίχνετε στο τηγάνι.
- Για να μην υπάρχουν υγρά από τα λαχανικά που θα τρίψετε, μπορείτε να αφήσετε για παραπάνω ώρες, ολόκληρο το μείγμα στο ψυγείο, σε σουρωτήρι.
- Να θυμάστε πως όσο περισσότερα μυρωδικά και τυρί βάλετε, τόση περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε στους κεφτέδες σας.