Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Κάλεσμα για αιμοδοσία από τον Π. Σημανδηράκη | Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέφθηκε την Τρίτη, 24 Μαρτίου, το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο πλαίσιο της παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου για τις ανάγκες του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος».

Τον κ. Σημανδηράκη συνόδευσαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιάννης Γιαννακάκης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων να μετατρέψει το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» σε χώρο αιμοδοσίας, ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε τα εξής: «Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν αίμα, αυτήν την προσφορά για την οποία σήμερα υπάρχει μεγάλη ανάγκη, παραχωρώντας τον χώρο του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» προσπαθώντας έτσι να προστατεύσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Επίσης, τόνισε την ανάγκη της εθελοντικής αιμοδοσίας και πρόσθεσε πως: «Θα θέλαμε να καλέσουμε ξανά, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τους πολίτες να προσέλθουν εδώ στο «Μίκης Θεοδωράκης» και να βοηθήσουν όλη αυτή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει όλο το υγειονομικό προσωπικό του τόπου αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητο για να μπορέσουμε όλοι μαζί, μέσα από την ατομική προσφορά του καθενός να υπερβούμε αυτή τη συλλογική κρίση.

Είναι σημαντικό ένας χώρος πολιτισμού να προσφέρεται και να προσφέρει υπηρεσίες για τον πολιτισμό, γιατί ο εθελοντισμός και η προσφορά είναι πολιτισμός», κατέληξε ο δήμαρχος Χανίων.

Να σημειωθεί ότι το Θεάτρο «Μίκης Θεοδωράκης» λειτουργεί ως χώρος αιμοδοσίας, όπου τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης λόγω των συνθηκών, ήδη από τη Δευτέρα 23/03/2020, ενώ το ωράριο αιμοληψιών είναι το εξής:

-καθημερινά από τις 9:00 έως τις 16.00 και

-το Σάββατο από τις 09.00 έως τις 14.00.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2821022501,-509.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή