Γραμμή κοινωνικής στήριξης | Δήμος Κισάμου

Ο Δήμος Κισσάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου» σε συνεργασία με το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μ.Κ.Σ  μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Κισάμου» και την Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ), στις δύσκολες ώρες που περνάμε, βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε από την πανδημία του COVID 19 και τα μέτρα που καλούμαστε αυστηρά να τηρούμε.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Κισσάμου έχει θέσει σε λειτουργία από Παρασκευή 3 Απριλίου και για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα, μία νέα γραμμή κοινωνικής στήριξης που θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων δημοτών μας, που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν από οικεία τους πρόσωπα.

Η ανακοίνωση και πληροφορίες για τα τηλέφωνα

Το τηλεφωνικό κέντρο, στο οποίο θα καταγράφονται τα αιτήματα, θα στελεχωθεί από το διαθέσιμο προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών Κισσάμου, της Μονομετοχικής Α.Ε. και από υπάλληλους άλλων υπηρεσιών του Δήμου.

Θα παρέχεται εξυπηρέτηση, σε θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, μεταφοράς φαρμακευτικού υλικού και φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, με δαπάνη των προϊόντων που θα βαραίνει τους αιτούντες. Η όλη διαδικασία θα υποστηρίζεται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου, η οποία και θα διεκπεραιώνει τα αιτήματα.

Σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες και φορείς, θα εξυπηρετούνται και τα πιο εξειδικευμένα περιστατικά. 

Για τα αιτήματα που θα δεχόμαστε στην γραμμή μας και θα αφορούν την «Βοήθεια στο Σπίτι Κισσάμου», θα γίνεται άμεση ενημέρωση στο Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι.Μ.Κ.Σ., που είναι και ο διαχειριστής του Προγράμματος και κατόπιν συνεργασίας και συνεννόησης, θα εξυπηρετούμε επικουρικά και τα περιστατικά θα καλύπτονται από τις υπηρεσίες μας.

Τα αιτήματα που αφορούν την Δ.Ε. Ιναχωρίου, θα καλύπτονται από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου» της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου, με το επιστημονικά στελεχωμένο προσωπικό του, θα παρέχει την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη  σε δημότες μας που την  έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, καθώς και συμβουλευτική και πληροφορίες για τρέχοντα επιδόματα.

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισσάμου-Ε.ΠΟ.Φ.Ε.Κ., θα συμβάλει μαζί με τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων κυρίως των κατοίκων της ενδοχώρας.

Σε όλο αυτό το εγχείρημα, έχουμε την υποστήριξη του τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κισσάμου που είναι πάντα δίπλα σε όποιον χρειαστεί τη βοήθειά τους.

Είμαστε όλοι μαζί δίπλα σας, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητά σας!

Βοηθάμε, ώστε να βγούμε όλοι μας, όσο γίνεται αλώβητοι και ακμαίοι μετά από αυτή την κρίση και να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας!!!

Μέχρι τότε, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!!!

Είμαστε στη διάθεσή σας:

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ: 28223.40310, Δευτέρα έως Παρασκευή (8:00 π.μ.-20:00 μ.μ.) και Σάββατο (10:00 π.μ.-13:00 μ.μ.)
Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 6985052391(Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μαυροδημητράκης Σπύρος)

Υπηρεσίες και Φορείς στήριξης:

  • «Βοήθεια στο Σπίτι Ιναχωρίου»-ΚΕΔΗΚ: 28223.40320
  • «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κισσάμου», Ψυχολογική υποστήριξη: 28220.83105, Κοινωνική στήριξη, συμβουλευτική και πληροφορίες για επιδόματα: 28220.31989
  • «Βοήθεια στο Σπίτι Κισσάμου» – Αννουσάκειο ίδρυμα Ι.Μ.Κ.Σ.: 28220.23717
  • ΕΠΟΦΕΚ, καταγραφή αιτημάτων: 28220.83500 (ώρες 08.30-12.30 Δευτέρα-Παρασκευή)
Μοιραστείτε την είδηση