Κρήτηνέα

Εκδηλώσεις υψηλής στάθμης παρουσία του Προέδρου | Ένωση Κρήτης με Ελλάδα

Με λαμπρότητα και υψηλό φρόνημα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάστηκε η 106η επέτειος της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο κύριος Παυλόπουλος μάλιστα έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα υπογραμμίζοντας ότι:

 «η Ελλάδα θα υπερασπιτεί την ελευθερία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα υπό όρους αραγούς ενότητας, πάνω στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δίχως ίχνος υποχώρησης».

Φρούριο Φιρκά – Ενετικό Λιμάνι


Ο κύριος Παυλόπουλος έχει δείξει με τις συχνές επισκέψεις του στην Κρήτη την αγάπη του για το νησί, τους δεσμούς που έχει με θεσμικούς και άλλους παράγοντες και τη βαθιά του γνώση για την Κρητική ιστορία.

«Εκτός από όσα οφείλει στην εμβληματική φυσιογνωμία του Ελευθερίου Βενιζέλου, συνιστά ανεξάντλητη πηγή διδαγμάτων για τον λαό μας και το έθνος μας. Από τα διδάγματα αυτά κρατώ μόνο τούτο, το οποίο συμπυκνώνει όλα τα λοιπά: Η Κρήτη, γη της ελευθερίας, η Κρήτη η οποία ουδέποτε συμβιβάστηκε με κατακτήσεις και κατακτητές, δείχνει ότι για μας τους Ελληνες, η ελευθερία είναι αρχή και αξία βιωματική, με την έννοια ότι μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε και να χαράξουμε το μέλλον που μας αναλογεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε λέγοντας: «αυτή την ελευθερία θα την υπερασπιστούμε έναντι οιουδήποτε θα διαννοείτο να την επιβουλευθεί. Θα την υπερασπιστούμε υπό όρους αραγούς ενότητας, πάνω στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, δίχως ίχνος υποχώρησης».

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr