Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος Χανίων | 902.000€ για 6 νέα απορριμματοφόρα

Η παρουσίαση των έξι νέων τελευταίας τεχνολογίας απορριμματοφόρων οχημάτων και 1.300 νέων κάδων απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Φεβρουαρίου, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Μιχάλη Τσουπάκη. Στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου Χανίων στη Χαλέπα, παρευρέθηκαν και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η προμήθεια των νέων απορριμματοφόρων, συνολικού ύψους 902.720 ευρώ, πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση του Προγράμματος «Φιλόδημος» και αφορά σε:

  • 4 νέα μεγάλα απορριμματοφόρα, χωρητικότητας 16 κ.μ
  • 2 νέα μεσαία απορριμματοφόρα, χωρητικότητας 6 κ.μ.

Όπως έγινε γνωστό, στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάσσεται και η προμήθεια των 1.300 πλαστικών κάδων απορριμμάτων, τους οποίους παρέλαβε ήδη η Υπηρεσία και θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση των φθαρμένων κάδων σε όλη την έκταση του Δήμου Χανίων, ενώ αναμένονται ακόμα 850 περίπου μεταλλικοί κάδοι. Σε διαγωνιστικό στάδιο βρίσκεται και η απόκτηση δύο ακόμα απορριμματοφόρων, ενός αυτοκινούμενου πλυντηρίου κάδων και ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων για την αποκατάσταση της ασφάλτου και την επισκευή δρόμων.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε: «Παρά τις όποιες δυσκολίες, ο στόχος μας για μια πόλη πιο καθαρή γίνεται πραγματικότητα. Με την προσθήκη νέων οχημάτων καθαριότητας και νέων κάδων απορριμμάτων, βήμα-βήμα δημιουργούμε μια πόλη πιο καθαρή, πιο φιλική για το περιβάλλον, τους πολίτες αλλά και τους ανθρώπους της καθαριότητας».

Τέλος, για τις καινοτόμες τεχνικές προδιαγραφές και τα οφέλη των νέων απορριμματοφόρων παρουσίασε ο υπεύθυνος Διαχείρισης- Συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Χανίων, Νίκος Βλαμάκης.

«Σήμερα παραλαμβάνουμε τα έξι καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς εκπληρώνεται ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής, που δεν είναι άλλος από το
να προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας να αντικαταστήσουμε το μεγαλύτερο
κομμάτι, αν όχι όλο, του στόλου καθαριότητας του Δήμου Χανίων
» επισήμανε ο Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Τσουπάκης σε δηλώσεις του, με το πέρας της παρουσίασης των νέων οχημάτων, ενώ τόνισε πως «τα νέα απορριμματοφόρα είναι σύγχρονα, αυτόματα οχήματα, με καινούργια συστήματα και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην καλύτερη και πιο ασφαλή αποκομιδή και τελικά στην καλύτερη εικόνα της καθαριότητας του Δήμου Χανίων».

Σε δηλώσεις της, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος & Καθαριότητας, Κατερίνα Κατσιαγάννη, τόνισε πως: «Κύριοι στόχοι της Διεύθυνσής μας, που σταδιακά υλοποιούνται, αφορούν στην αντικατάσταση του παλιού μηχανολογικού εξοπλισμού, στον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων, στη βελτίωση του συστήματος της αποκομιδής και στη βελτίωση της διαχείρισης των σύνθετων απορριμμάτων, στην εξοικονόμηση των πόρων και τέλος στην μεγαλύτερη ασφάλεια των συναδέλφων μας, εργατών και οδηγών, που είναι στο δρόμο καθημερινά» ενώ ανακοίνωσε την πρόσφατη ένταξη στο Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, για την
προμήθεια εξοπλισμού ως προς διαλογή στην πηγή βιοαποβλήτων και την συλλογή βιοαποβλήτων & χαρτιού.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr