Διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των κρητικών παραγωγών | ολοκλήρωση δεύτερης σύσκεψης

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε η δεύτερη σύσκεψη της ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ των κρητικών παραγωγών, ενώ η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου στις αρχές Μαρτίου.

Να σημειωθεί επίσης ότι μέλη της Επιτροπής αναμένεται να επισκεφτούν την Κρήτη την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου για να μιλήσουν από κοντά με παραγωγούς και φορείς του ελαιολάδου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανώλης Χνάρης δήλωσε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Κρήτης καταθέσαμε τα τελικά στοιχεία που αναδεικνύουν τη μείωση της παραγωγής, η οποία είναι σε ποσοστό 40% επί της παραγωγής και περίπου 40.000 τόνους. Καταθέσαμε επίσης τα τελικά ποσοστά που αφορούν την ποιοτική υποβάθμιση του προϊόντος»

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Χνάρης συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, παρουσία του ειδικού συμβούλου του υπουργού, Ανδρέα Στρατάκη και συζήτησαν για την επίσπευση της πίστωσης των επιπλέον 2 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα δακοκτονίας που είχε ανακοινώσει ο κ. Βορίδης από το Ηράκλειο, καθώς και για την πρόταση της Περιφέρειας για τη διερεύνηση καταβολής αποζημίωσης από το πρόγραμμα ενισχύσεων de minimis.

Μοιραστείτε την είδηση