Χανιά | σύσκεψη για Μέση Ανατολή και Βάση της Σούδας
Σε κοινή σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων καλεί η Παγκρήτια Επιτροπή Ενάντια στις Βάσεις και την Εμπλοκή, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον ρόλο της Βάσης της Σούδας.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, στις 12:00, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων (Αναγνώστου Μάντακα 111).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, οι εξελίξεις στην περιοχή, με την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν, αυξάνουν τους κινδύνους ευρύτερης πολεμικής σύγκρουσης, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στον ρόλο της βάσης της Σούδας στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Στο ίδιο πλαίσιο επισημαίνεται ότι η ύπαρξη και λειτουργία στρατιωτικών βάσεων στην περιοχή ενδέχεται, σύμφωνα με δηλώσεις που επικαλείται η Επιτροπή, να αποτελέσει στόχο σε περίπτωση κλιμάκωσης, γεγονός που -όπως αναφέρεται- δημιουργεί κινδύνους για τον τοπικό πληθυσμό.
Η Επιτροπή ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική και τη συμμετοχή της χώρας σε στρατιωτικές συμμαχίες, ζητώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από στρατιωτικές επιχειρήσεις και την επιστροφή στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό.
Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή εργατικών σωματείων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων, μαθητικών συμβουλίων και φορέων από όλη την Κρήτη, με στόχο -όπως σημειώνεται- τον συντονισμό δράσεων και την κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
Περισσότερες πληροφορίες για τον χώρο της σύσκεψης είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://maps.app.goo.gl/sMK8dPYsN9iGbZCu9?g_st=iv

