Χανιά | συνελήφθησαν «ποντικοί» για 12 κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων 11 υποθέσεις κλοπών και μια 1 απόπειρα κλοπής οι οποίες διαπράχθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα, στα Χανιά.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν 2 άτομα κατηγορούμενα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη ενός ατόμου.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας εντοπίσθηκαν οι δράστες κατά τον χρόνο τον οποίο αφαίρεσαν τσάντα γυναίκας, η οποία περιείχε διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ σε έλεγχο που ακολούθησε στους ίδιους και στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών των αστυνομικών, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 18/09/2021 έως και 13/10/2021 είχαν πραγματοποιήσει συνολικά δώδεκα 12 κλοπές, (11 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) από σταθμευμένα οχήματα σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χανίων.

Είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.615 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και τραπεζικές κάρτες με τις όποιες και πραγματοποίησαν αγορές συνολικού ύψους 204,5 ευρώ.

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ως μέσω τέλεσης των κλοπών, ενώ τα ανευρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας

Μοιραστείτε την είδηση