Αρχιεπίσκοπος Κρήτης | σε καλύτερη κατάσταση η υγεία του – τελευταίο ανακοινωθέν

Σταθερή συνεχίζει να είναι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου το πρωί της Κυριακής, με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το neakriti.gr και έπειτα από ενημέρωση του πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής, ΜεθόδιουΒερνιδάκη, η κατάσταση της υγείας του προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κρήτης είναι καλύτερη σήμερα σε σχέση με την πρώτη ημέρα. «Άνοιξε τα μάτια του και ανταποκρίθηκε σε ότι του ζήτησαν να κάνει οι γιατροί», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχουμε κάτι νεότερο ουσιαστικά. Η κατάστασή του είναι σταθερή. Είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την πρώτη ημέρα που εισήλθε στην Εντατική. Ωστόσο, είναι κρίσιμη όμως η κατάσταση», τόνισε ο πρωτοσύγκελος.

Σε ερώτησή που του παρατέθηκε για το αν είναι σε καταστολή ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, τόνισε ότι τα όργανά του είναι σε πλήρη λειτουργία, ανταποκρίθηκε σε όλα όσα του ζήτησαν να κάνει οι γιατροί, ωστόσο τις περισσότερες ώρες είναι βυθισμένος, λόγω της φαρμακευτικής αγωγής που λαμβάνει.

Χαρακτηριστικά ο πρωτοσύγκελος, είπε: «Ο Σεβασμιότατος άνοιξε τα μάτια του και ανταποκρίθηκε σε αυτά που του είπαν οι γιατροί. Αλλά, τις περισσότερες ώρες της ημέρας επειδή λαμβάνει φάρμακα καταστολής, είναι βυθισμένος. Ο Σεβασμιώατος δε μίλησε. Τον ρωτούσαν να κάνει κάποιες σχετικές ενέργειες όπως να κλείσει τα μάτια του και το έκανε. Απ’ ότι μας λένε τα ζωτικά του όργανα είναι σε πλήρη λειτουργία».

Μοιραστείτε την είδηση