Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Γ

«Βροχή» συλλήψεων και προστίμων χθες | άνοιξαν τα εστιατόρια – μαζώξεις σε σπίτια

Δεκάδες εφόδους πραγματοποίησε χθες η αστυνομία σε όλη τη χώρα, με «τσουχτερά» πρόστιμα και συλλήψεις να προκύπτουν, λόγω μη τήρησης των μέτρων – σε επιχειρήσεις εστίασης κυρίως – όπου εντοπίστηκαν να λειτουργούν κανονικά, έχοντας στο εσωτερικό τους, θαμώνες που απολάμβαναν το φαγητό και το ποτό τους. Παράλληλα, δεν ήταν λίγα και τα πρόστιμα για συναθροίσεις σε οικίες.

Συγκεκριμένα

Στην Αττική:

σύλληψη και 5.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη εστιατορίου, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (4) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καντίνας, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Στερεά Ελλάδα: σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες.

Στο Νότιο Αιγαίο: από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα, για παραβίαση καραντίνας.

Στην Πελοπόννησο: σύλληψη και 1.500 ευρώ σε ιερωμένο, για τέλεση λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) παρευρισκόμενους, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Θεσσαλία: σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφετέριας – πιτσαρίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Ήπειρο: 10.000 ευρώ πρόστιμο και 15ήμερη αναστολή λειτουργίας σε αίθουσα ψυχαγωγίας – μαζικής εστίασης και επιβολή (16) προστίμων των (300) ευρώ σε (9) πελάτες, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη: 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (6) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης έξωθεν οικίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) παρευρισκόμενους, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) συμμετέχοντες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτρια οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) παρευρισκόμενους, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στη Δυτική Ελλάδα, από 3.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr