νέαΟικογένειαπρωτοσέλιδο Γ

Πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις | Πανελλήνιες 2019

Στις Πανελλαδακές εξετάσεις 2019 συμμετείχαν 81.930 υποψήφιοι από ΓΕΛ και 12.846 υποψήφιοι από ΕΠΑΛ.

Παρατίθεται ο πίνακας με τον αριθμό των υποψηφίων ανά τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας:

Οι πρώτες αναλύσεις του Υπουργείου Παιδείας δείχνουν χαμηλές επιδόσεις στα περισσότερα μαθήματα (6 από τα 11 μαθήματα) και μείωση των αριστούχων.

Γενικότερα, εκτιμάται πτώση των βάσεων σ’ όλα τα επιστημονικά πεδία κι ειδικότερα ραγδαία πτώση στο 2ο (Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών) και 3ο (Επιστημών Υγείας και Ζωής) πεδίο.

Οι εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις και κατ’ επέκταση βαθμολογίες σημειώθηκαν κυρίως στη Χημεία, Βιολογία κι έπειτα σε Μαθηματικά- Φυσική.

Αξίζει να σημειωθεί πως και στα δύο αυτά επιστημονικά πεδία υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ του αριθμού των υποψηφίων και των θέσεων των εισακτέων με αποτέλεσμα να δίνεται η δυνατότητα εισαγωγής με αρκετά χαμηλά μόρια.

Εν αντιθέσει το 1ο πεδίο (Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες) προσφέρει μικρότερο αριθμό θέσεων από τον αριθμό των υποψηφίων.

Σ’ αυτό το πεδίο σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις στο μάθημα της Ιστορίας, αλλά χειρότερες στα Λατινικά και τα Αρχαία συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικολέττα Βογιατζάκη

Παιδαγωγός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης - MSc στην Ειδική Αγωγή