Ισπανία | αφίξεις Βρετανών χωρίς καραντίνα – 1 Ιουλίου ανοίγουν τα σύνορα για όλες τις χώρες
Τις πύλες της στους Βρετανούς τουρίστες άνοιξε από χθες η Ισπανία, χωρίς να απαιτείται να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα, σύμφωνα με ανακοινώσεις της υπουργού Εξωτερικών, Αράντσα Γκονζάλεθ Λάγια, στο BBC.
Λίγες ώρες πριν τις δηλώσεις της κ. Λάγια, ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε για ακόμη μια φορά στους Ισπανούς, ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας καθώς ο κορωνοϊός δεν εξαλείφθηκε και ο κίνδυνος είναι μεγάλος.
Η Ισπανία άνοιξε ξανά τα χερσαία σύνορά της με τη Γαλλία και τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πορτογαλία θα ανοίξει τα σύνορά της με την Ισπανία την 1η Ιουλίου.
Οι ίδιοι οι Ισπανοί θα μπορούν επιτέλους να μετακινούνται σε όλη τη χώρα.
Αεροδρόμια
Στα αεροδρόμια της Ισπανίας, θα βρίσκονται στελέχη του υπουργείου Υγείας, που θα ελέγχουν τους ταξιδιώτες που φτάνουν από άλλες χώρες, καταγράφοντας τα στοιχεία τους, ενώ τα «ύποπτα» κρούσματα, θα εξετάζονται από γιατρό.
Από την 1η Ιουλίου, τα σύνορα θα ανοίξουν για όλες τις εθνικότητες.