Επιστήμεςνέαπρωτοσέλιδο Γ

Ακυρώνει λογαριασμούς χρηστών το Netflix

Σε μια κίνηση που μπορεί να φαντάζει αμφιλεγόμενη προχώρησε το Netflix που όμως δεν αποκλείεται να του αποφέρει σημαντικά οφέλη στο μέλλον.

Συγκεκριμένα το Netflix αποφάσισε πως από εδώ και πέρα όσοι λογαριασμοί μένουν αδρανείς για τουλάχιστον ένα χρόνο τότε θα ακυρώνονται και οι κάτοχοι δεν θα χρεώνονται με τη μηναία συνδρομή τους.

«Στο Netflix το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι οι άνθρωποι να χάνουν τα χρήματά τους και θέλουμε από την πλευρά μας να συνεισφέρουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη παρούσα συγκυρία», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι χρήστες βέβαια θα ενημερώνονται για την επικείμενη διακοπή και αν δεν έχουν απαντήσει μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα τότε το Netflix θα προχωρά στην ακύρωση των συνδρομών.

Η πλατφόρμα πάντως θα διατηρεί τα στοιχεία των λογαριασμών (π.χ αγαπημένες σειρές ή ταινίες που είδε περισσότερο) για δέκα μήνες στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του.

Το ποσοστό των λογαριασμών του Netflix που έιναι ανδρανείς υπολογίζεται σε 300.000, ένα νούμερο που ανταποκρίνεται στο 0,5% των συνολικών χρηστών.

Άλλωστε το πρώτο τρίμηνο του 2020 εγγράφηκαν στην πλατφόρμα σχεδόν 16 εκατομμύρια νέοι θεατές, ενώ οι εκτιμήσεις φέρνουν ακόμη 8 εκατομμύρια την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου με το συνολικό νούμερο των συνδρομητών να φτάνει τα 184 εκατομμύρια.

πηγή: newsit

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή