Δήμος Πλατανιά | κοπή κότινου για τον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης – σήμερα η λαμπαδηδρομία

Ο Δήμος Πλατανιά  στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, και άλλους φορείς,  πραγματοποίησε τη νΠαρασκευή 11 Ιουνίου μια λιτή τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών. Η τελετή έγινε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο «Οι Πελασγοί», μέλη του οποίου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, έκοψαν κλαδί από την Αρχαία Ελιά, το οποίο ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης παρέδωσε στην Οργανωτική Επιτροπή ώστε να συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε, μεταξύ άλλων: «..ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίος Γαλανάκης, υπήρξε ένας σεμνός ιεράρχης, που με το πολυσχιδές έργο του και την θρησκευτική, ανθρωπιστική και κοινωνική του προσφορά συνέβαλε σημαντικά στην ανάδειξη και πρόοδο του τόπου που τόσο αγάπησε. Ελάχιστος ο φόρος τιμής στο έργο του η διοργάνωση του Μαραθωνίου Κρήτης και ο κότινος που σήμερα προσφέρουμε ως συνδιοργανωτές από το ιερό δέντρο της Αρχαίας  Ελιάς των Βουβών, σύμβολο των ιδανικών της ειρήνης και της φιλίας που και ο ίδιος υπηρέτησε…»

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 12 Ιουνίου δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου (πάνω από το Λιμάνι Κολυμπαρίου) όπου στις 19:45, θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισάμου και Αποκορώνου για να καταλήξουν στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τόπος αφετηρίας του 5ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα, ενώ την Κυριακή 13 Ιουνίου το πρωί θα γίνει η έναρξη 5ου Μαραθωνίου Κρήτης από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.gr

Μοιραστείτε την είδηση