Βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη στο δημαρχείο Χανίων

Για την συνεισφορά του στον ελληνικό και τον παγκόσμιο αθλητισμό, ο “θρύλος” του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου, στις 11 Φεβρουαρίου, ενώ το παρών έδωσαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Βαρδάκης, ο πρόεδρος του Chania BC, Στέργιος Κοπτερίδης, ο πρόεδρος του Γαλανόλευκου Φάρου, Νίκος Φλέκας καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Χανίων καλωσορίζοντας τον Παναγιώτη Γιαννάκη έκανε λόγο για την ξεχωριστή τιμή που προσέφερε η παρουσία του στη πόλη των Χανίων, επισημαίνοντας την σημαντική του συμβολή του στο να γίνει ο αθλητισμός ενεργό μέρος της καθημερινότητας του Έλληνα, τα διδάγματα που παρέχονται στα πλαίσια του αθλητισμού όπως η ομαδικότητα, η οργάνωση αλλά και η σημαντικότητα της ήττας τονίζοντας ότι: «Με την παρουσία του “θρύλου” του αθλητισμού σήμερα εδώ στο Δημαρχείο είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε αλλά και να συνειδητοποιήσουμε την αξία της συλλογικής δράσης, την αξία της παρέας, της οποίας με στόχο, με πάθος, με οργάνωση μπορούμε να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα» προσθέτοντας ότι «Οφείλουμε να υποστηρίζουμε τα συλλογικά αθλήματα γιατί αν κάτι μας λείπει μεταξύ άλλων, είναι η αίσθηση της συλλογικής δράσης, της συλλογικής διεκδίκησης κάτι το οποίο είναι χρήσιμο και εδώ στον Δήμο».

Με την σειρά του ο Παναγιώτης Γιαννάκης ευχόμενος καλή δύναμη στην νέα δημοτική αρχή τόνισε την αναγκαιότητα να “μπει” ο αθλητισμός στην ζωή των παιδιών και των εφήβων.

Ο κ. Γιαννάκης δήλωσε τα εξής «Θα ήθελα να παροτρύνω τους γονείς να  δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να σφυρηλατήσει τον χαρακτήρα των παιδιών και να τα προετοιμάσει για το μέλλον τους».

Παράλληλα δήλωσε για την βράβευση του από τον Δήμαρχο Χανίων: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στα Χανιά και ιδιαίτερη τιμή που ένας νέος δήμαρχος έχει μεράκι για την πόλη και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και την τιμή που μου έγινε σήμερα, και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε παιδιά από τα Χανιά που θα πετύχουν και να κατακτήσουν τα όνειρα τους».

Μοιραστείτε την είδηση