«Εκλογομαμαλάκηδες» (ΙΙΙ) μετρίου αναστήματος

Είναι τέτοια η ένταση στο εκλογομαγειρίο τα τελευταία 24ωρα, ώστε τα λάθη και οι εκρήξεις πληθαίνουν. Το «διακύβευμα» κάποιοι το ορίζουν και ως το μέλλον ολάκερο. Θαρρείς πως η ζωή των, κρίνεται στο σταυρό, από το σταυρό.

Δε θα μιλήσω ξανά για τις παροιμιώδεις επικοινωνιακές αστοχίες, απόρροια της πίεσης και του άγχους για το αποτέλεσμα. Αναφέρω απλά ότι συχνά τα πολιτικά πρόσωπα – ιδιαίτερα οι γραβατάκηδες παλαιάς κοπής – χάνουν πόντους αξιοπρέπειας στην αρένα των προ-εκλογικών εντυπώσεων. Και αυτό πολλές φορές στοιχίζει.

Κατά τα λοιπά σε βουνό και σε θάλασσα συνεχίζονται τα ανακατέματα της κουτάλας μεταξύ άλατος και μαύρου πιπεριού μέσα στο ντουμάνι από τις εκπνοές του βρώμικου καπνού. Με φίλτρο ή χωρίς.

Θα επαναλάβω, ότι ο καθένας έχει ασφαλώς το δικό του στυλ και στη ζωή και στην πολιτική. Αυτό είναι η επιτομή της πολυμορφίας και η γοητεία των εναλλακτικών προτάσεων, όμως:

Είναι λιγάκι ζοφερό να βλέπεις μετρίου αναστήματος συμπεριφορές και άναρχες, σπασμωδικές κινήσεις. Είναι πολλά τα παραδείγματα, όπου ένας απλός υποψήφιος σύμβουλος είναι απείρως εξευγενισμένος και πολιτικά ορθότερος στη σκέψη και την έκφραση, από τον ίδιο του τον αρχηγό.

Και κάτι τελευταίο: Να έχετε το θάρρος να ζητάτε και συγνώμες όσοι κάνετε λάθη. Εκτός αν δεν κάνετε κιόλας ή εάν τα κάνετε με στόχευση και επί σκοπού.

Μοιραστείτε την είδηση

Νικόλας Σεγρεδάκης

biskotto.gr

    Νικόλας Σεγρεδάκης έχει δημοσιεύσει 1613 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Νικόλας Σεγρεδάκης