Συνάντηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του «ΚΕΠPLUS» | Χανιά

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 09/06/2020, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Χανίων, έπειτα από πρόσκληση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γεωργαντά, και σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γ.Γ του Δήμου Χανίων, Φραγκιαδάκης Γεώργιος, Πρόεδροι φορέων και συλλόγων του Νομού Χανίων καθώς και στελέχη και συνεργάτες του Δήμου και του Επιμελητηρίου Χανίων, που ασχολούνται με το ζήτημα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, της επιχειρηματικότητας εν γένει καθώς και των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν ήταν η επιχειρηματικότητα στο Δήμο Χανίων (νεοφυής και υφιστάμενη), οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τα ΚΕΠ και οι ευρύτερες προσπάθειες ενίσχυσης του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι νέες ανάγκες, που προέκυψαν από την πανδημία του κορωνοϊού και αφορούν στη δικτύωση, στην επικοινωνία, στην εκπαίδευση και στη συνεργασία.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων σε δηλώσεις του επισήμανε τα ακόλουθα: «Είχαμε την χαρά να έχουμε σήμερα μαζί μας τον Γ.Γ. κ. Χριστόπουλο, μαζί με το επιτελείο του, οι οποίοι σε ένα πλαίσιο διαβούλευσης με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, σχεδιάζουν μια νέα επέκταση των ΚΕΠ, τα “ΚΕΠPLUS” τα οποία στοχεύουν περισσότερο στην βοήθεια και την ψηφιακή υποστήριξη όλων των διαδικασιών των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε την δυνατότητα και εμείς ως Δήμος, αφενός να εκφράσουμε την υποστήριξη μας σε όλη αυτή την προσπάθεια και αφετέρου να δείξουμε τα βήματα που έχουμε κάνει τους τελευταίους μήνες, για παράδειγμα την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών στην Οικονομική μας Υπηρεσία σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και να θίξουμε και τα θέματα στα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να επιληφθεί το Υπουργείο, ώστε να μπορέσουμε να επιταχύνουμε συνολικά τις διαδικασίες.»

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόπουλος, στις δηλώσεις του τόνισε: «Αυτή η νέα μορφή ΚΕΠ, την οποία επιδιώκουμε να σχηματοποιήσουμε μέσα από αυτές τις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς στους δήμους της Ελλάδας, είναι μια μετεξέλιξη των ΚΕΠ, θα λειτουργήσουν στις υφιστάμενες δομές και με το υφιστάμενο προσωπικό και βεβαίως θα δούμε στην πορεία κατά πόσο θα χρειαστούμε κάποιες παρεμβάσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, πάντα στο πλαίσιο που μας δίνει η δυνατότητα των προσλήψεων ή οι δημοσιονομικές δυνατότητες από το Υπουργείο Οικονομικών. Τα “KEΠPLUS” είναι ουσιαστικά η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας από τα ΚΕΠ, δηλαδή πέρα από το κλασικό ρόλο που έχουν τα ΚΕΠ να εξυπηρετούν πολίτες σε διαδικασίες οι οποίες τους αφορούν, θέλουμε σιγά σιγά να μπούνε και στην διαδικασία να εξυπηρετούν την επιχειρηματικότητα, τις επιχειρήσεις, την οικονομική ανάπτυξη, τόσο σε ότι αφορά την διεκπεραίωση διαδικασιών όσο και σε ότι αφορά την ενημέρωση των επιχειρηματιών, την στήριξη τους στα διάφορα κρατικά προγράμματα κτλ. Άρα μιλάμε για ένα ευρύτερο ρόλο και μια ευρύτερη αποστολή που θα έχουν πλέον τα ΚΕΠ.»

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή

Μαρία Αριανούτσου έχει δημοσιεύσει 2012 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Μαρία Αριανούτσου