νέαπρωτοσέλιδο ΑΥγεία

Στα Χανιά η υφυπουργός Υγείας | 3,5 εκ. ευρώ για νέα ψυχιατρική κλινική

Τα Χανιά επισκέφθηκε χθες 10 Ιουνίου, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η οποία βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Γεώργιος», στην Ψυχιατρική Κλινική καθώς και σε κοινοτικές- εξωνοσοκομειακές δομές Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου.

Η κ. Ράπτη, συναντήθηκε με τον διοικητή του Γ.Ν. Χανίων Γιώργο Μπέα, τον αναπληρωτή διοικητή Μάνο Μπολώτη και το υγειονομικό προσωπικό.

Σε ευρεία σύσκεψη, εξετάστηκαν τα ζητήματα του ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη της αξιοποίησης του κληροδοτήματος Μαλινάκη για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.   

Στην παρουσίαση παρέστη και ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, υπό την ιδιότητα του ως πρόεδρος του κληροδοτήματος Μαλινάκη, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Επίσης, η Υφυπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη στην Π.Ε. Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αντικείμενο την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στη νέα Προγραμματική Περίοδο και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εκ μέρους του Δήμου.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χανίων του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη και τον αντιπρόεδρο Αθ. Δημητριάδη.

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε:

«Με χαρά επισκέπτομαι σήμερα» (σ.σ.: χθες) «τα Χανιά, μια πόλη που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Ψυχική Υγεία αφού εδώ έγιναν από τα πρώτα βήματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης όταν το 2006, με Κυβέρνηση ΝΔ και Υπουργό τον Νικήτα Κακλαμάνη, έκλεισε το Ψυχιατρείο Χανίων και αποχώρησε ο τελευταίος ασθενής.

Σήμερα, η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για το γενικό πληθυσμό.

Μελετήσαμε από κοινού με τη Διοίκηση την αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μαλινάκη, για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, έργο που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Π.Ε. Χανίων, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

Άκουσα με προσοχή τις ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Επίσης, με χαρά διαπίστωσα το εξαιρετικό έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και κυρίως την κατ’ οίκον νοσηλεία των ασθενών, τομέας που θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ήδη, το Υπουργείο Υγείας κατά το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες, στις Κινητές Μονάδες και στην κατ’ οίκον φροντίδα».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr