Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Μόνο με καθήμενους πελάτες η λειτουργία της Εστίασης | 6 άτομα ανά τραπέζι – οι κανόνες

Επαναλειτουργεί από τις 3 Μαΐου ο κλάδος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους έως τις 23:00 και με αυστηρούς κανόνες για εργαζόμενους και πελάτες, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Από το μέτρο του αυστηρού ωραρίου εξαιρούνται οι υπηρεσίες ντελίβερι με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ.

Συγκεκριμένα, επαναλειτουργούν:

  • υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο/ΚΑΔ 56.30.10.03,
  • υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο χωρίς τεχνικά και μηχανικά παιχνίδια/ΚΑΔ 56.30.10.06,
  • υπηρεσίες καφετέριας/ΚΑΔ 56.30.10.07,
  • υπηρεσίες που παρέχονται από παραδοσιακό καφενείο/ΚΑΔ 56.30.10.14.

Οι κανόνες

  1. μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι,
  2. παρουσία μόνο καθήμενων πελατών,
  3. απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια,
  4. υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι,
  5. υποχρεωτική η χρήση της μάσκας από το προσωπικό αλλά και από τους πελάτες που είναι σε αναμονή (ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ).
  6. αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων σύμφωνα με τη διάταξη (90 cm – 1,2 m- 1,8m), επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.
Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr