Διεθνήνέαπρωτοσέλιδο Β

Η Αυστρία ενισχύει την Ελλάδα με το ποσό των 1 εκ. ευρώ | μεταναστευτικό

Άμεση βοήθεια από την Αυστρία στην Ελλάδα ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά, ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, τονίζοντας την σημασία της βοήθειας επί τόπου, σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι «παράλληλα με εφοδιασμό σε προσωπικό και υλικό, θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα της χώρας».

Στις τοποθετήσεις του για τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Αυστριακός καγκελάριος έχει επισημάνει με σαφήνεια πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά. Στους ανθρώπους δίνονται λάθος ελπίδες και αυτοί μεταφέρονται εν μέρει με λεωφορεία από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα».

Είχε επίσης καταγγείλει ότι «ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται συνειδητά την δυστυχία αυτών των ανθρώπων για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, η οποία γι αυτόν τον λόγο πρέπει να επιδείξει περισσότερη όσο ποτέ ενότητα και να υποστηρίξει μία ενιαία άποψη ότι πρέπει να είναι σαφές πως κανένας δεν μπορεί να έλθει παράνομα στην Κεντρική Ευρώπη. Γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα και να μην γονατίσει μπροστά στον Ερντογάν».

Τέλος να σημειωθεί ότι η τρέχουσα κατάσταση στα σύνορα, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει το απόγευμα της Τρίτης στη Βιέννη, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο θα επανεπιβεβαιώσει την υποστήριξη της χώρας του προς την Ελλάδα.

Μοιραστείτε την είδηση

Μαρία Αριανούτσου

Φιλόλογος - Δημιουργική Γραφή