Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Β

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Agneta» | ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Agneta, η οποία επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και πλημμύρες. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προειδοποιώντας για συνέχιση των έντονων φαινομένων τη Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026.

Όσον αφορά την Κρήτη, ήδη από την Κυριακή, τα Χανιά και το Ρέθυμνο βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα των περιοχών με την περισσότερη βροχή.

Πού αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου 16/2026 της ΕΜΥ, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Στα νησιά του Ιονίου από τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, από το απόγευμα.
  • Στα Δωδεκάνησα, κατά διαστήματα έως αργά τη νύχτα.

Την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, τα έντονα φαινόμενα αναμένονται:

  • Στα νησιά του Ιονίου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
  • Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα.
  • Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως αργά το απόγευμα.
  • Στα Δωδεκάνησα, από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Δεν αποκλείονται τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Η κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει πλημμυρικά προβλήματα και ζημιές σε διάφορες περιοχές.

Σοβαρά προβλήματα αναφέρθηκαν στον Βόλο και τη Σάμο, ενώ επιπτώσεις από τις βροχοπτώσεις καταγράφηκαν επίσης σε Κάλυμνο, Λήμνο και Κίμωλο.

Στη Ρόδο, τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σε επιφυλακή οι Αρχές

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, καθώς η κακοκαιρία Agneta συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα και οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις ενδέχεται να επιβαρύνουν περαιτέρω περιοχές που έχουν ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στις μετακινήσεις, ειδικά σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα, υπερχειλίσεις ρεμάτων και ζημιές στο οδικό δίκτυο.

Οι πολίτες καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των τοπικών αρχών, καθώς η εξέλιξη των φαινομένων παραμένει κρίσιμη έως και την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr