Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

ΑΔΕΔΥ Χανίων | στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στα Χανιά το Νομαρχιακό Τμήμα Χανίων της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την Τρίτη 14 Ιουλίου 2026.

Η κινητοποίηση στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ενώ η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. και θα διαρκέσει έως τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα, το Νομαρχιακό Τμήμα καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να λάβουν αποφάσεις συμμετοχής και να ενημερώσουν τους εργαζομένους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνεται με αφορμή την προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αντίθεσή της. Όπως υποστηρίζει, οι προτεινόμενες αλλαγές στα άρθρα 16, 79 και 103 του Συντάγματος επηρεάζουν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν την Παιδεία, τη δημοσιονομική πολιτική και το καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αυτές συνιστούν επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας, όπως αναφέρει, μόνιμη και σταθερή εργασία, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr