Τέχνες & Πολιτισμόςνέαπρωτοσέλιδο Γ

«Η Ελιά της Μνήμης: 85 Χρόνια από την Εκτέλεση στο Κοντομαρί» | εκδήλωση

Ο Σύνδεσμος Απογόνων Αμάχων Εκτελεσθέντων Κοντομαρί με τον διακριτικό τίτλο «η Ελιά της Μνήμης», η Αντιπεριφέρεια Χανίων και η Ενορία Ζωοδόχου Πηγής Κοντομαρί της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου σας προσκαλούν στην αφιερωματική εκδήλωση ιστορικής αναδρομής: «Η Ελιά της Μνήμης: 02 Ιουνίου 1941 – 85 Χρόνια από την Εκτέλεση στο Κοντομαρί»

Ιστορικά κειμήλια, φωτογραφικό υλικό, καταγεγραμμένες μαρτυρίες και προσωπικά τεκμήρια αναδεικνύουν τραγικές και παράλληλα ηρωικές σελίδες της τοπικής ιστορίας.

Συμμετέχουν η Λέσχη Κλασικής Μοτοσυκλέτας Χανίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Παλαιών Αυτοκινήτων Κρήτης, ο Σύλλογος Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων και οι Συλλέκτες Παρασκευόπουλος Σταμάτης και Λαμπράκης Νικόλαος.

Διάρκεια του Αφιερώματος: 31 Μαΐου – 02 Ιουνίου 2026, από τις 09:00 π.μ. έως τις 21:00 μ.μ..

Χώρος: Αίθουσα ενοριακού ναού της Ζωοδόχου Πηγής στο Κοντομαρί.

Επίσημη Έναρξη: Κυριακή 31 Μαΐου, ώρα 10:00 π.μ..

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr