Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

Κρήτη | μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – στο στόχαστρο εγκληματικές οργανώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα μεγάλη και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Κρήτης, με επίκεντρο το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται στο πλαίσιο ερευνών για υποθέσεις που σχετίζονται με όπλα και ναρκωτικά, ενώ σε αυτή συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες υπηρεσίες του νησιού.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση λαμβάνουν μέρος αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της ΟΠΚΕ, καθώς και στελέχη των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μυλοποτάμου, Μεσσαράς και Λασιθίου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, μεταξύ των οποίων και τα Ζωνιανά, περιοχή όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν επικεντρώσει μέρος της δράσης τους.

Μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει τουλάχιστον 20 έλεγχοι σε σπίτια στα Ζωνιανά, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο και 15 συλλήψεις, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.

Οι ίδιες πηγές μεταφέρουν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε στο πλαίσιο των ερευνών για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης στην Κρήτη ενώ στοιχεία προέκυψαν και από καταγραφές διαλόγων στο πλαίσιο της διερεύνησης των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, σύμφωνα με το protothema.gr βρέθηκαν τσουβάλια με χιλιάδες ενώτια (σ.σ. οι ειδικές σημάνσεις σαν σκουλαρίκια που που τοποθετούνται στα αυτιά ζώων όπως αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίροι για την ιχνηλασιμότητα και την καταγραφή τους) τα οποία χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης για να περνάνε τα ίδια ζώα περισσότερες από μια φορές στα συστήματα.

Στα μέχρι στιγμής ευρήματα περιλαμβάνονται 30 τραπεζικοί λογαριασμοί καθώς και μετρητά αλλά και ένα μηχάνημα καταμέτρησης τραπεζογραμματίων όπως αυτά που έχουν οι τράπεζες, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή ενός βοσκού.

Οι αρχές εξετάζουν τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των συλλήψεων να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr