Ελλάδανέαπρωτοσέλιδο Α

Μαρουσάκης | τσουχτερό κρύο τις επόμενες ημέρες

Σε δύο διαφορετικές «ζώνες» αναμένεται να χωριστεί η χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Όπως επισημαίνει, τα προσεχή 24ωρα στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Αιγαίο, ο καιρός θα είναι αισθητά πιο ψυχρός εξαιτίας της εισβολής ψυχρών αερίων μαζών. Αντίθετα, στα δυτικά και νότια της χώρας οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλότερα επίπεδα.

Το ψυχρό κύμα θα συνεχιστεί έως τη Δευτέρα, ενώ από την Τρίτη οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και οι βροχές θα μειωθούν, ανοίγοντας δρόμο για πιο ανοιξιάτικες συνθήκες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι μεταβλητός με λίγες βροχές.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο αναμένονται βροχοπτώσεις κυρίως στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και στα βουνά της Εύβοιας, στη Χαλκιδική και στη βόρεια Κρήτη.

Ο βοριάς θα συνεχίσει να πνέει στο Αιγαίο, με ένταση, και η θερμοκρασία θα είναι πιο χαμηλή στα ανατολικά και βόρεια, ενώ λίγο πιο υψηλή στα δυτικά και νότια.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι περισσότερες γύρω από τα δυτικά της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, τη βόρεια Κρήτη, τα βουνά της Εύβοιας και ίσως και στην Αττική (Πάρνηθα, Πεντέλη). Ο καιρός θα παραμείνει ψυχρός στα ανατολικά και βόρεια, ενώ πιο θερμός στα δυτικά και νότια.

Τέλος, στην αρχή της νέας εβδομάδας, η χώρα θα μπει σε πιο ανοιξιάτικες συνθήκες, με περισσότερη ηλιοφάνεια, άνοδο της θερμοκρασίας και υποχώρηση της ψυχρής αέριας μάζας στα ανατολικά.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr