Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Κρήτη | άνδρας χάρισε ζωή μέσα από τη δωρεά οργάνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2025 στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η διαδικασία δωρεάς οργάνων και ιστών.

Συγκεκριμένα, έγινε δωρεά πνευμόνων, ήπατος, νεφρών και κερατοειδών από 37χρονο δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου:

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με άρτια συνεργασία μεταξύ των ιατρικών και νοσηλευτικών ομάδων της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, των εξειδικευμένων μονάδων λήψης και μεταμόσχευσης από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, το ΠΑΓΝΗ, καθώς και ομάδες της Ιταλίας από τη Ρώμη και το Μιλάνο.

Σημαντική ήταν η συμβολή του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και της Τροχαίας Ηρακλείου που φρόντισαν με ταχύτητα και ασφάλεια για τη μεταφορά των οργάνων.

Ο ρόλος του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) υπήρξε καταλυτικός, τόσο στον συντονισμό της διαδικασίας, όσο και στην επικοινωνία με τις μεταμοσχευτικές μονάδες. Η σύμπραξη όλων αυτών των φορέων, με κοινό γνώμονα τον σεβασμό προς τον δότη και την ελπίδα για ζωή των ληπτών, αποτελεί ένα σπουδαίο παράδειγμα ανθρωπιάς και ιατρικής αριστείας.

Η Διοίκηση του Βενιζελείου Νοσοκομείου εκφράζει τα βαθύτατα και ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, που με γενναιότητα και ανθρωπιά αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα, προσφέροντας σε συνανθρώπους μας την ελπίδα για μια νέα ζωή»

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr