Ο Γ. Μαλανδράκης νέος πρόεδρος ΣΕΔΗΚ | αναλυτικά το Δ.Σ.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, αναδείχθηκε ομόφωνα νέος πρόεδρος στον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).
Τον κ. Μαλανδράκη είχε προτείνει ως διάδοχό του, ο απερχόμενος πρόεδρος, δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.
Το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής:
Πρόεδρος ΣΕΔΗΚ: Μαλανδράκης Γιάννης, δήμαρχος Πλατανιά
Αντιπρόεδρος Π.Ε. Ρεθύμνου: Μαρινάκης Γιώργος, δήμαρχος Ρεθύμνου
Αντιπρόεδρος Π.Ε. Ηρακλείου: Μποκέας Μενέλαος, δήμαρχος Μαλεβιζίου
Αντιπρόεδρος Π.Ε. Λασιθίου: Φυγετάκης Νίκος, αντιδήμαρχος Σητείας
Γραμματέας Διοικητικών: Νικηφοράκης Γιάννης, αντιδήμαρχος Χανίων
Γραμματέας Οικονομικών (ταμίας): Σταυρουλάκης Σταύρος, αντιδήμαρχος Αποκορώνου
Γραμματέας Διάθεσης: Αφορδακός Κώστας, δημοτικός σύμβουλος Αγίου Νικολάου
Γραμματέας Παραγωγής: Κλάδος Βασίλης, αντιδήμαρχος Αμαρίου
Γραμματέας Προγραμμάτων: Χαιρέτης Μανώλης, αντιδήμαρχος Ηρακλείου
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Ατσαλάκης Στερεός, αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου
Βαβουράκης Μανώλης, δημοτικός σύμβουλος Αγίου Βασιλείου
Μαυροφοράκης Γιάννης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου
Παυλάκης Μανώλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Ρεθύμνου
Ως επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ, παραμένει ο Δρ. γεωπόνος Νίκος Μιχελάκης, ο οποίος διαθέτει σημαντική εμπειρία αφού υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες και δράσεις του ΣΕΔΗΚ επί 23 χρονιά, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.
Όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γιάννης Μαλανδράκης, «η σφραγίδα και η παρακαταθήκη της προηγούμενης διοίκησης, είναι ο οδηγός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΗΚ. Το αποτύπωμα που αφήνει πίσω της, με την υποστήριξη του άμεσου επιστημονικού συνεργάτη Νίκου Μιχελάκη, αλλά και όλων των μελών του Συμβουλίου, είναι σημαντικό εφαλτήριο για την επόμενη μέρα του ΣΕΔΗΚ και θα πρέπει να τον βρει με προγραμματικές συνεργασίες και στρατηγικό σχεδιασμό με την Περιφέρεια Κρήτης και με τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα και τους επιστημονικούς φορείς του νησιού όπως το ΓΕΩΤΕΕ.»
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μαλανδράκης, «πρέπει να υπάρξει μία πρόταση προς το Υπουργείο, αναφορικά με τις δενδρώδεις καλλιέργειες, την οποία θα πρέπει να την ενστερνιστεί κατ’ αρχήν το ίδιο και στη συνέχεια να την προτείνει ως εθνική πολιτική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Πριν απ’ αυτά, διευκρίνισε ο ίδιος, «απαιτείται η σύζευξη των δυνάμεων του Συνδέσμου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε η Κρήτη να έχει μία ενιαία θέση στον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσει αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τις δενδρώδεις καλλιέργειες».
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΕΔΗΚ Γιώργος Μαρινάκης σημείωσε τη στήριξη και ενεργή του συμμετοχή στο έργο του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης και, όπως είπε, είναι δεδηλωμένη η πρόθεσή του να συνεχίσει και να είναι παρών στον ΣΕΔΗΚ με την ιδιότητα του απλού μέλους.