Επίδομα παιδιού Α21 | η ημερομηνία πληρωμής – ποιοι πολίτες θα επιστρέψουν χρήματα
Το ποσό των 191 εκ. ευρώ θα λάβουν χιλιάδες δικαιούχοι για την τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ. Η πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί ξανά σε λειτουργία μετά τις 30 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή.
Αλλαγές στα ποσά του επιδόματος θα δουν πολλοί δικαιούχοι, λόγω της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, στην περίπτωση που έχουν μείωση ή αύξηση εισοδήματος
Φυσικά, προϋπόθεση για την αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού Α21 είναι να αποτυπώνεται μείωση στα εισοδήματα του 2020.
Όσοι κατέγραψαν υψηλότερο εισόδημα για το 2020 θα δουν μειωμένη ή και μηδενική, την τέταρτη δόση καθώς από αυτή θα παρακρατηθεί η διαφορά από την προκαταβολή των τριών προηγούμενων που έγιναν βάσει των εισοδημάτων του 2019.
Για όσους προκύψει ότι παύουν να είναι δικαιούχοι τότε αυτοί θα κληθούν να επιστρέψουν τις τρεις πρώτες δόσεις του επιδόματος παιδιού μετά από ειδοποίηση που θα λάβουν από τον ΟΠΕΚΑ.
Έτσι, όσοι έλαβαν χρήματα ενώ δεν θα πρέπει να τα επιστρέψουν καθώς οι χορηγηθείσες δόσεις θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθείσες και θα πρέπει να επιστραφούν στον ΟΠΕΚΑ (Τράπεζα Πειραιώς αρ. Λογαριασμού GR 78 0171 0170 0060 1703 0022 477) με πλήρη αναγραφή του ονοματεπώνυμου, του ΑΦΜ σας και του νομού κατοικίας σας.