Τουρισμόςνέαπρωτοσέλιδο Α

7.369 επιβάτες κρουαζιερόπλοιων σήμερα στα Χανιά | ρεκόρ ημερήσιων αφίξεων

Ρεκόρ επιβατών καταγράφουν σήμερα Σάββατο, οι 3 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά.

Ειδικότερα, στο λιμάνι της Σούδας έδεσαν, εκτάκτως το μήκους 347 μ. κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbean International, «Odyssey of the Seas» με 4.189 επιβάτες, το μήκους 207 μ. «Seven Seas Voyager» της Regent Seven Seas Cruises, με 529 επιβάτες και το μήκους 300 μ. «Mein Schiff 5» της εταιρείας TUI Cruises, με 2.651 επιβάτες.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης, αναφέρει σε δημοσίευσή του:

«Συνολικά 7.369 επιβάτες, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ ημερήσιων αφίξεων στο λιμάνι της Σούδας (τουλάχιστον όσο υπάρχει το αρχείο μου τα τελευταία χρόνια).

Η απάντησή μου σε σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα και σχόλια είναι ότι οι επιβάτες και κυρίως οι εταιρείες κρουαζιέρας είναι απόλυτα ικανοποιημένες (μέχρι τώρα) από τον προορισμό Σούδα – Χανιά, γι’ αυτό και οι αφίξεις συνεχίζονται – διατηρούνται σε υψηλούς αριθμούς.
Ομως σίγουρα θα πρέπει να συζητήσουμε τις αρχές του Δήμου μας και του Νομού μας και να προβλέψουμε τις μελλοντικές ανάγκες και απαιτήσεις του τουρισμού κρουαζιέρας ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό και προσοδοφόρο προορισμό.

Οι βάσεις έχουν τεθεί και είναι στέρεες και η κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού στη Σούδα θα απογειώσει τους αριθμούς και τα έσοδα της κρουαζιέρας».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr