ΣΟΚ στη Λυών | ισλαμιστής πυροβολεί δυο φορές Κισαμίτη ιερέα σε εκκλησία

Βαριά τραυματισμένος δίνει μάχη για τη ζωή του ο Κισαμίτης ιερέας, Νίκος Κακαβελάκης 45 ετών, που δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο εντός ναού της Ενορίας του, στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ την ώρα της επίθεσης φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, καθώς φέρει βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 στην οδό St. Lazare στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, την ίδια ώρα που ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

Μοιραστείτε την είδηση