ΣΟΚ στη Λυών | ισλαμιστής πυροβολεί δυο φορές Κισαμίτη ιερέα σε εκκλησία

Βαριά τραυματισμένος δίνει μάχη για τη ζωή του ο Κισαμίτης ιερέας, Νίκος Κακαβελάκης 45 ετών, που δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο εντός ναού της Ενορίας του, στη Λυών της νοτιοανατολικής Γαλλίας. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή ενώ την ώρα της επίθεσης φώναζε Αλλάχ Ακμπάρ.

Ο ιερέας «ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία του», διευκρίνισε αστυνομική πηγή, προσθέτοντας ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη, καθώς φέρει βαριά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τον θώρακα.

Η επίθεση συνέβη γύρω στις 4 στην οδό St. Lazare στο έβδομο δημοτικό διαμέρισμα της πόλης, την ίδια ώρα που ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι δρόμοι γύρω από την ελληνορθόδοξη εκκλησία έχουν αποκλειστεί.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Στην καταδίκη της επίθεσης που σημειώθηκε στη Λιόν προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Καταδικάζουμε αυτήν τη νέα φρικτή πράξη στη Λιόν» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όλες οι σκέψεις μας είναι στον ιερέα που είναι μεταξύ ζωής και θανάτου».

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr

Χρηστάλλα Κακαβελάκη έχει δημοσιεύσει 20733 άρθρα. Δείτε όλα τα άρθρα του συντάκτη Χρηστάλλα Κακαβελάκη