Διεθνήνέαπρωτοσέλιδο Γ

ΜΑΙΧ | 5η Συνάντηση για το Ευρωπαϊκό έργο «DETOCS»

Στο Καμπομπάσο της Περιφέρειας Μολίσε της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε η 5η Συνάντηση Εταίρων και Φορέων του ευρωπαϊκού έργου DETOCS «DEcarbonising the TOurism Industry Post Covid-19 Support, DETOCS», στα πλαίσια του Προγράμματος NTERREG EUROPE, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους και αφορά την απανθρακοποίηση της τουριστικής βιομηχανίας με έμφαση στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Το έργο στο οποίο – για την Ελλάδα – συμμετέχει το ΜΑΙΧ και η Περιφέρεια Κρήτης έχει ξεκινήσει από 01/03/2023 και είναι διάρκειας 4 ετών.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν διάφορες πολιτικές από τους εταίρους των χωρών που συμμετέχουν στο έργο, πάνω στην απανθρακοποίηση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στις χώρες αυτές, ενώ έγινε αναφορά και στο θεματικό εγχειρίδιο καλού οδηγού για τις τουριστικές επιχειρήσεις σε θέματα εξοικονόμηση ενέργειας, το θα ολοκληρωθεί το επόμενο εξάμηνο. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις σε διάφορους χώρους φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία εφαρμόζουν συστήματα ενεργειακής αποδοτικότητας με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Συντονιστής του έργου είναι το Ενεργειακό Γραφείο του Ποντρέιβ της Σλοβενίας ενώ συμμετέχουν ως εταίροι εκτός από το ΜΑΙΧ και την Περιφέρεια Κρήτης από την Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο της Μάλτας και το Υπουργείο Τουρισμού της Μάλτας,  ο Οργανισμός Θερμόπολις της Φινλανδίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Νότιας Οστροβόθνιας της Φινλανδίας, ο Δήμος Καμπομπάσο της Περιφέρειας Μολίσε της Ιταλίας, το Ενεργειακό Περιφερεαικό Γραφείο του Πάζαρτζικ και ο Δήμος Μπουργκάς από την Βουλγαρία, ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανάπτυξης Κεντρικού Δούναβη της Ουγγαρίας, ο Δήμος Μίντελμπουρχ της Ολλανδίας και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας της Γερμανίας.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr