Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Γ

Δήμος Σφακίων | στείρωση και σήμανση αδέσποτων ζώων

Εγκρίθηκε αίτημα του Δήμου Σφακίων, το οποίο είχε υποβάλει στις 31 Ιανουαρίου 2025 προς το Υπουργείο Εσωτερικών, για χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Κοινωνικές και Πολιτιστικές Υποδομές και Δραστηριότητες των Δήμων», με τίτλο: «Επιχορήγηση για δαπάνες σήμανσης και στείρωσης αδέσποτων σκύλων και γατών».

Ο Δήμος εξασφάλισε το ποσό των 6.260 ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε βάσει του αριθμού των στειρώσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης (τοποθέτησης microchip) που πραγματοποιήθηκαν σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς, κατά το διάστημα από 01 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2024. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για τη συνέχιση και ενίσχυση της δράσης, την προμήθεια εξοπλισμού και τη βελτίωση των σχετικών υποδομών. Με την ολοκλήρωση του 2025, ο Δήμος θα υποβάλει νέο αίτημα, βάσει των στειρώσεων και σημάνσεων που θα έχουν πραγματοποιηθεί εντός του έτους.

Μέχρι σήμερα, ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει 7 διήμερα στειρώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων στειρώθηκαν συνολικά 300 αδέσποτες γάτες και 55 σκύλοι. Όλα τα ζώα έχουν σημανθεί και καταγραφεί στο Εθνικό Μητρώο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, ενώ τους παρέχεται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, παυσίπονα και εμβολιασμοί.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση κτηνιάτρων «Förderverein Arche Noah Kreta e.V.», με την οποία ο Δήμος έχει συνάψει σχετική σύμβαση, και την οποία ευχαριστεί θερμά, με σημερινή του ανακοίνωση.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr