Χρυσός σκούφος για τον Μανώλη Παπουτσάκη
Ανάμεσα στα 28 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, που διακρίθηκαν στην εκδήλωση για Χρυσό Σκούφο, ήταν και το “Χαρούπι” της Θεσσαλονίκης, του Κισαμίτη σεφ Μανώλη Παπουτσάκη.
Ο Μανώλης απέσπασε το βραβείο κοινού, το οποίο αναδείχτηκε από τους αναγνώστες του Αθηνοράματος, μέσα από διαδικτυακή ψηφοφορία.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον καταξιωμένο σεφ, ενθουσιασμένος, μας είπε:
“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος γι’ αυτό το βραβείο. Δύο είναι οι λόγοι: Ο πρώτος έχει να κάνει με την αγάπη που ο κόσμος δείχνει για το Χαρούπι μας. Είναι συγκινητικό να σε επιλέγει ανάμεσα σε τόσο αξιόλογα και πολυβραβευμένα εστιατόρια και να επιβεβαιώνει τους κόπους και τη δουλειά σου.
Το κοινό αγαπά την κρητική κουζίνα και επιβραβεύει την προσπάθειά μας να τη φέρουμε στο σήμερα χωρίς επιτήδευση κρατώντας τη βαθιά νοστιμιά της ακέραιη.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με το συνολικό μήνυμα που το κοινό δίνει επιβραβεύοντας το Χαρούπι: Η ελληνική κουζίνα είναι εδώ, προχωράει, απευθύνεται στον πολύ κόσμο γιατί του είναι οικεία και μπορεί να αισθανθεί βιωματικά τη νοστιμιά της, αρκεί να μπορεί (και πρέπει να μπορεί) να την αναγνωρίσει. Της δίνει βήμα και ώθηση να προχωρήσει, τη θέλει στο προσκήνιο, την τοποθετεί ξανά στο μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.
Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους όσοι παλεύουν από το μετερίζι τους για μια τέτοια κουζίνα, σε όλους εκείνους που καθορίζουν την πραγματική (και αυτονόητη θα έπρεπε) ταυτότητα της εγχώριας γαστρονομίας με την προσπάθειά τους.”

Το biskotto.gr του εύχεται και σε άλλες, ανώτερες επιτυχίες, από αυτές, που καθιερώνουν και δίνουν αξία στο κορυφαίο επίπεδο, αφού με τόση επιτυχία και μεράκι “υπερασπίζεται” και πολυδιαφημίζει την παγκοσμίως αναγνωρισμένη και αγαπημένη κρητική κουζίνα.