Κρήτηνέαπρωτοσέλιδο Α

4,6 Ρίχτερ το μεσημέρι της Τετάρτης | νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός 4.6 Ρίχτερ, ταρακούνησε και πάλι την Κρήτη, στις 2:54 το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Σεπτεμβρίου.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 16.5 χιλιόμετα και το επίκεντρο του εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα Δυτικά του Αρκαλοχωρίου.

Έντονη ήταν η μετασεισμική δραστηριότητα και τα ξημερώματα της Τετάρτης με αρκετούς σεισμούς που σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Οι σεισμικές δονήσεις ήταν μεγέθους από 2 έως 3,4 Ρίχτερ και ευτυχώς δεν υπήρξε μεγαλύτερος σεισμός όπως ο χθεσινός των 5,3 Ρίχτερ.

Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση των 3,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις δύο τα ξημερώματα 6 χιλιόμετρα ΔΝΔ του Αρκαλοχωρίου και είχε εστιακό βάθος 13,9 χιλιόμετρα.

Οι σεισμολόγοι πάντως έχουν προειδοποιήσει ότι η μετασεισμική δραστηριότητα θα διαρκέσει εβδομάδες ή και μήνες.

Μοιραστείτε την είδηση

Χρηστάλλα Κακαβελάκη

biskotto.gr